Bodemegalisatie/Ploegen

Bodemegalisatie / Ploegen

Bodemegalisatie ook wel ploegen genoemd, wordt veelal toegepast bij baggerwerkzaamheden. Alle werkschepen van Van den Bosch marine kunnen worden uitgerust met een a-frame en ploeg, waarmee de bodem van een vaarwater te egaliseren(het glad trekken van de bodem) is of bijvoorbeeld een talud onder water gemaakt kan worden.

Wij beschikken over uitstekende ervaring met bodemegalisatie/ploegen, de Husky word al vele jaren ingezet als ploegboot. Het egaliseren kan op verschillende manieren en grondsoorten worden toegepast. De productie is afhankelijk van de grondsoort, 50 tot 1200 m³ per uur.(Neem hiervoor contact met ons op)

De ploegboten beschikken over de nodige navigatie apparatuur, zo kunnen aantekeningen in het Tresco bagger systeem worden ingeladen. Baggervakken en -geulen kunnen extra ingetekend worden bovenop de bestaande kaart.

Werkzaamheden

De Husky werd na aankoop, in Januari 1992 , meteen uitgerust met een ploeginstallatie. Er werd direkt een contract afgesloten, om te egaliseren  voor het Havenbedrijf rotterdam. Deze werkzaamheden hebben we tot juli 2000 verricht.

Van 2002 tot 2004 is de Husky voornamelijk ingezet in verschillende baggerwerken als sleepduwboot. Sinds 2004 is de Husky, met uitzondering van de ijsbreekperiodes, constant ingezet als ploegboot in Nederland en België, van Delfzijl tot Zeebrugge voor verschillende aannemers.

Dek uitrusting:

  • Afneembaar a-frame.
  • Ploegen: 7.10 meter breed met een inhoud van maximaal 21 m³.
  • Hijs/ploeglier Brevini 12 ton.
  • Trek/koppellieren 2 x 40 ton hydraulisch
  • Werkdiepte van 1.50 tot 35 meter.(Neem hiervoor contact met ons op)

Navigatie apparatuur:

Voor meer informatie over bodemegalisatie,  of de beschikbaarheid van de ploegboten, neem contact op met Ap van den Bosch op +31 (0)653206135 of via info@vandenboschmarine.com.